Jannie Klaren is sinds 2001 actief in haar praktijk  voor therapeutische massages en lichaamswerk Chai. Chai (spreek uit als "gaai") is van oorsprong een Hebreeuws woord en staat voor het alomvattende leven. In haar behandelingen speelt de polariteitsmassage een prominente rol. Hierdoor weet Jannie in haar praktijk, in combinatie met andere technieken , bij haar cliënten weer een gezonde balans te creëren tussen lichaam en geest. In de afgelopen jaren heeft zij meerdere cursussen gegeven op het gebied van voetreflexologie, massage en lichaamswerk.

Kijk voor meer informatie op:  www.centrum-chai.nl

Mijn naam is Brigitte Koch (1961). In 1984 ben ik in het onderwijs begonnen als docent vreemde talen. Al gauw merkte ik, dat mijn hart bij het begeleiden van leerlingen lag. Ik volgde daarom de Post-HBO opleiding leerlingbegeleiding en werd leerlingbegeleidster. Dit heb ik jarenlang vanuit mijn hart gedaan. Tot ik geraakt werd door voeten…

brigitteIk volgde de 3-jarige HBO opleiding voor voetreflextherapie, Medische basiskennis en de docentenopleiding bij Sonnevelt Opleidingen. In de loop der jaren heb ik allerlei kortere en langere bijscholingen en trainingen gevolgd zoals faalangsttraining en sociale vaardigheden bij jongeren, coaching in het onderwijs, oorkaarstherapie, Hot Stone massage, hoofdmassage, biochemische therapie, stresscounselor, zwangerschapsreflexologie.
Ik heb een praktijk in Hilvarenbeek en geef al vele jaren les op verschillende opleidingen. Het is een voorrecht het ontwikkelingsproces van veel cursisten en cliënten mee te mogen maken. Samen met de cursist of cliënt een traject aangaan en onderzoeken, waar de mogelijkheden liggen, daar ligt de uitdaging.

Voeten zijn uniek, ze zijn de basis en vertellen hun eigen verhaal.

Kijk voor meer informatie op:  www.brigittekoch.nl

 

Mijn naam is Jeannet Botter (1967). Eind jaren 80 ben ik als leerkracht gaan werken in het basisonderwijs. Een aantal jaren later kwam ik in contact met behandelingen buiten het reguliere circuit. Doordat ik hier zowel lichamelijk als emotioneel veel baat bij had, ben ik uiteindelijk zelf de 3 jarige opleiding tot Voetreflexzonetherapeut, Medische Basiskennis en Docentenopleiding gaan volgen.

Jeannet BotterIn 2001 ben ik van start gegaan met de praktijk. Een aantal jaren heb ik dit gecombineerd met het lesgeven in het basisonderwijs en later ook met het lesgeven aan volwassenen aan de opleiding voor Voetreflexzonetherapeuten. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt te stoppen met het basisonderwijs en me helemaal te richten op de praktijk en het lesgeven aan volwassenen. Zo kon ik toch mijn oorspronkelijke vak blijven uitoefenen.

Ik zie het als een voorrecht dat ik van wat eens mijn hobby was, mijn vak heb kunnen maken. Door de jaren heen heb ik nog diverse bij- en nascholingen gevolgd, waaronder de Dorn Methode bij Dieter Dorn zelf. Inmiddels ben ik ook acupuncturist.

In het voorjaar van 2011 is de volgende stap gezet: het opstarten van een eigen bij- en nascholingsinstituut voor afgestudeerd voetreflex-/massagetherapeuten.

Heb je een vraag aan Jeannet?  Je kunt een bericht sturen via het contactformulier.