Mijn naam is Jeannet Botter (1967). Eind jaren 80 ben ik als leerkracht gaan werken in het basisonderwijs. Een aantal jaren later kwam ik in contact met behandelingen buiten het reguliere circuit. Doordat ik hier zowel lichamelijk als emotioneel veel baat bij had, ben ik uiteindelijk zelf de 3 jarige opleiding tot Voetreflexzonetherapeut, Medische Basiskennis en Docentenopleiding gaan volgen.

Jeannet BotterIn 2001 ben ik van start gegaan met de praktijk. Een aantal jaren heb ik dit gecombineerd met het lesgeven in het basisonderwijs en later ook met het lesgeven aan volwassenen aan de opleiding voor Voetreflexzonetherapeuten. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt te stoppen met het basisonderwijs en me helemaal te richten op de praktijk en het lesgeven aan volwassenen. Zo kon ik toch mijn oorspronkelijke vak blijven uitoefenen.

Ik zie het als een voorrecht dat ik van wat eens mijn hobby was, mijn vak heb kunnen maken. Door de jaren heen heb ik nog diverse bij- en nascholingen gevolgd, waaronder de Dorn Methode bij Dieter Dorn zelf. Inmiddels ben ik ook acupuncturist.

In het voorjaar van 2011 is de volgende stap gezet: het opstarten van een eigen bij- en nascholingsinstituut voor afgestudeerd voetreflex-/massagetherapeuten.

Heb je een vraag aan Jeannet?  Je kunt een bericht sturen via het contactformulier.