De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn († 19 januari 2011). Zelf kreeg hij ruim 30 jaar geleden last van spit en liet zich door een oude man behandelen die hem met de druk van zijn duim van de pijn verloste. Na het overlijden van deze man heeft Dieter Dorn het zelf opgepakt en al werkende ermee kwam hij tot de conclusie dat het begin van rugklachten vaak zit in een beenlengteverschil.

Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

De training wordt gegeven volgens de methode van Dieter Dorn zelf.

Wij zijn diverse keren bij Dieter Dorn geweest en hebben meerdere seminars bij hem gevolgd. In de jaren is er niet veel verandert aan de Dorn Methode, het heeft zijn waarde wel bewezen.
Als er al veranderingen waren, dan was dat doordat hij een nóg eenvoudigere manier had gevonden om de correctie(s) uit te voeren. Vaak worden dingen onnodig gecompliceerd gemaakt en dat is bij de Dorn Methode echt niet nodig. Ook in Duitsland wordt de originele Dorn Methode nog steeds in 1 dag aangeleerd.

Less is More