De Breuß massage dankt zijn naam aan Rudolf Breuß (†1990), een Heilpraktiker uit Oostenrijk. Het gaat om een massage van de rug, waarbij het gebied rondom de wervelkolom wordt gemasseerd met Johannesolie (St.Janskruidolie).
Er worden grepen aangeleerd die gericht zijn op het rekken van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen en de kans krijgen tot herstel. De massage wordt zacht, rustig en met relatief weinig druk uitgevoerd en geeft hierdoor al vrij snel een diepe ontspanning.
In het tweede deel (energetisch) wordt gewerkt met vloeipapier. Hierdoor wordt de olie goed opgenomen in de huid en het ontspannende en herstellende effect versterkt.

Deze massage is een op zichzelf staande massage en kan daarnaast prima worden toegepast voorafgaand aan of volgend op een Dorn behandeling. Bij cliënten met bijv. ernstige osteoporose kan de Breuß massage worden ingezet in plaats van een Dorn behandeling.

Inhoud:
Tijdens deze workshop leer je een Breus massage te geven. Er wordt in kleine groepjes op elkaar geoefend zodat je ook zelf behandeld wordt. Na het volgen van deze workshop ben je bekend met de uit te voeren handelingen om cliënten met de Breuß massage te kunnen behandelen.

Programma:

  • Theorie: korte uitleg (ontstaan, opbouw massage, indicaties, combinatie met Dorn, etc.)
  • Praktijk: zelf geven en ontvangen van de massage in 2 of 3-tallen.

Duur:
1 dagdeel (ochtend) van 9.30 – 12.45 uur.

Voor wie:

  • Afgestudeerd therapeuten/therapeuten in opleiding.
  • Anatomische kennis is vereist.
  • Bij voorkeur praktijkhoudend.

vb: fysiotherapeuten, manueel therapeuten, chiropractoren, artsen, sportmasseurs, voetreflextherapeuten, massagetherapeuten, natuurgeneeskundigen, etc.
Voldoe je niet aan deze eisen, maar heb je wel belangstelling? Neem dan even contact op.

Aantal deelnemers:
Om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven, is de groepsgrootte beperkt tot 15 personen. Het minimum aantal is 8.

Prijs:
€ 80,- incl. koffie/water/thee, uitwerking op papier, flesje Johannesolie (50 ml.), pak vloeipapier (ca. 480 vel) en Bewijs van Deelname.

Docent:
Jeannet Botter

Locatie:
CBKO - Meppel

Data:  
De Breuß massage is onderdeel van de 2 daagse Dorn methode training. Wil je hem graag volgen, los van de Dorn? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

Overige informatie:

Deze workshop wordt meestal in de ochtend gepland met in de middag een Dorn Update. Mocht je beide trainingen willen volgen dan is de prijs € 145,-.

Accredatie:
VNT (individuele aanvraag), NWP, NVST - bij diverse anderen in aanvraag
De NVST accrediteert de 2-daagse (Dorn, Breuß en Update). Graag bij aanmelding vermelden geboortedatum en -plaats.